Desert prajitura de post, cu visine si nuci

de RODIMUR in Prajituri, 20 Mar 2018 | 18815 vizualizari

 

Nevoia de dulce este mai presantă în post, așa că, deși nu putem folosi: ouă, lapte și grăsimi animale, trebuie să găsim alte ingrediente care să dea un gust bun prăjiturilor.
Cum am foarte multe dulcețuri, gemuri și vișine puse la borcan, cu aspirină, m-am gândit să le valorific într-o prăjitură bună și pe placul meu. Este o prăjitură care se face foarte ușor și rapid, care îmbină gustul plăcut al vișinelor cu acela al nucilor.
Am făcut prăjitura într-o tavă dreptunghiulară de 22/30 cm.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de făină albă
  • 500 ml apă minerală
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 grame de zahăr tos fin
  • 10 grame praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 1 linguriță de oțet
  • 3 lingurițe de esență de migdale
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o portocală
  • 100 grame de nuci tăiate mărunt
  • 150 grame de vișine
  • Pentru decor:
  • 25 grame de nuci tăiate mărunt
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post, cu visine si nuci:

În prealabil, se taie mărunt nucile (crude sau prăjite), iar vișinele se scot din borcanul în care au fost conservate, cu aspirină, ca să se scurgă de sirop. 

Într-un bol se amestecă zahărul, uleiul, apa minerală, bicarbonatul de sodiu stins în oțet și esența de migdale. Se mixează până ce se dizolvă tot zahărul și compoziția este omogenă.

Se toarnă această compoziție peste făina amestecată în prealabil cu praful de copt și coaja de portocale răzuită. Se mixează compoziția până la uniformizare. 

Se adaugă nucile tăiate mărunt și apoi vișinele.

Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 minute. După 15-20 minute, când prăjitura a început să crească, se presară deasupra nucile tăiate mărunt.

Când prăjitura s-a rumenit frumos și trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se presară cu zahăr pudră amestecat cu vanilie și se taie în forma dorită, dar numai după ce se răcește complet.

TIPS-URI

1

Pregătiți din timp vișinele, ca să se scurgă de sirop.

2

Tăiați mărunt nucile, crude, sau prăjite, după cum doriți.

3

Dacă nu vă place esența de migdale, o puteți înlocui cu esență de vanilie, dar gustul migdalei se armonizează perfect cu acela al vișinelor.

4

Presărați nuci tăiate mărunt, numai după ce prăjitura a crescut și a început să se întărească, la bază, pentru ca acest decor să rămână la suprafață, să nu se scufunde.

5

Nu tăiați prăjitura decât după ce s-a răcit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post, cu visine si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata